Tijd voor schadevergoeding, tijd voor actie!

Samen staan we sterk!

Advocaten Q-koortsclaim

Nieuws

Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar gaat toch over tot uitkering

Geplaatst op 12 mei 2014.

Loodgieter Henk heeft QVS en al jaren forse vermoeidheidsklachten. Hij heeft klanten genoeg maar kan eigenlijk per dag maar een uur of 5 werken, als hij tussendoor tenminste pauze neemt en geen zware klussen heeft. Daarna is het op, moet hij rusten. Hij heeft daarom zijn vader, die jaren terug het bedrijf aan Henk heeft overgedragen, gevraagd om weer in het bedrijf te komen helpen. Met hangen en wurgen houdt Henk zo de omzet in stand al zijn de kosten wel gestegen en is de winst daardoor gedaald.
Henk had een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. De verzekeraar heeft een paar maanden uitgekeerd, toen Henk in 2010 in het ziekenhuis lag. Daarna was er volgens de medisch adviseur van de verzekeraar een arbeidsongeschiktheid, die te gering was om voor een uitkering in aanmerking te komen.

Henk heeft toen de hulp van mr. Luc Rohof, advocaat van Q-koortsclaim, ingeroepen.
Na overleg met de verzekeringsmaatschappij heeft hij er voor gezorgd dat er een nieuwe expertise plaats vond door een – door Q-koortsclaim geselecteerde – medisch expert. Voor het eerst is Henk eens goed onderzocht en is er naar zijn verhaal geluisterd. Vervolgens heeft een arbeidsdeskundige vastgesteld bij Henk in het bedrijf voor welk percentage hij arbeidsongeschikt was. Dat was 40%.

Het resultaat hiervan was dat hij alsnog met terugwerkende kracht over de afgelopen 4 jaar een uitkering kreeg van 40%. Dat hij voor de toekomst –voorlopig- een uitkering krijgt van 40%. Dat hij 40% van zijn premie terug kreeg over die 4 jaar en dat zijn premie voor zijn AOV-verzekering voor de komende periode 40% lager is. Bovendien heeft de verzekeraar de kosten van mr. Rohof betaald.

Henk schreef nog dit:

“ De betalingen zijn binnen.
Heel erg bedank voor alles wat je voor ons gedaan hebt.
Wij zijn zeer tevreden hoe alles is verlopen .
Ik hoop dat deze zaak een leidraad is voor meer mensen met het zelfde probleem.
Als ik ooit iets kan doen laat maar weten.”

Bijleveldsingel 32 | 6524 AD Nijmegen | T 024 260 08 00 | F 024 360 21 50 | kvk 54667836 | Website door Masc

ShareThis Copy and Paste