Tijd voor schadevergoeding, tijd voor actie!

Samen staan we sterk!

Advocaten Q-koortsclaim

Nieuws

QVS en Qure-Studie

Geplaatst op 02 juni 2014.

Door onze jarenlange werkzaamheden voor Q-koorts getroffenen wordt onze hulp vaak ingeroepen bij andere juridische kwesties waar Q-koorts – soms slechts zijdelings – een rol speelt. Wij zien daarbij nog altijd veel misverstanden rond de erkenning van klachten en beperkingen vanwege de Q–koorts, ook bij artsen.

Opmerkingen als: “De verzekeringsarts beweert dat ik van mijn Q-koortsinfectie binnen enige maanden moet herstellen, anders is er iets anders aan de hand.” bereiken ons nog altijd en vaak is er onduidelijkheid over de herkomst en de aard van de klachten.
Q-koorts getroffenen worden geconfronteerd met vragen zoals: “Heb je wel reële klachten?” “Is er sprake van acute Q-koorts, een Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS), of misschien wel chronische Q-koorts?” “Ik moet een behandeling volgen, maar die kan ik fysiek niet aan. Wat moet ik doen, wat is de beste behandeling?”

Over dit soort vragen hebben wij regelmatig contact met medisch specialisten op het gebied van Q-koorts, zoals het Radboud Q-koortsexpertisecentrum te Nijmegen.
Het Radboudumc onderzoekt of er sprake is van Q-koortsgerelateerde klachten, zoals QVS of chronische Q-koorts. Dat is van essentieel belang, omdat de oorzaak van uw klachten daarmee vast staat en dit biedt de basis voor een mogelijke behandeling. In geval van QVS kan vaak een behandeling geboden worden in de vorm van cognitieve gedragstherapie dan wel deelname aan klinisch onderzoek naar de beste behandelwijze van QVS (antibiotica versus cognitieve gedragstherapie in de Qure-studie, een wetenschappelijk onderzoek naar de beste behandeling van QVS). Voor een schadeclaim is van belang dat bij u door een gespecialiseerd arts vastgesteld wordt of er sprake is van Q-koorts gerelateerde klachten. Daarnaast kan een adequate behandeling uw schade beperken of mogelijk verminderen. Om deze redenen bevelen wij u aan om een nadere analyse naar uw klachten te laten verrichten, wat zou kunnen resulteren in een mogelijke behandeling.

Mocht u gezien het bovenstaande besluiten tot verder onderzoek overleg dan eerst met uw huisarts voor een reguliere verwijzing om de samenhang tussen uw klachten en Q-koorts vast te stellen. De mogelijkheid om deel te nemen aan de Qure-studie zal met u worden besproken indien blijkt dat er sprake is van QVS.

Bijleveldsingel 32 | 6524 AD Nijmegen | T 024 260 08 00 | F 024 360 21 50 | kvk 54667836 | Website door Masc

ShareThis Copy and Paste