Tijd voor schadevergoeding, tijd voor actie!

Samen staan we sterk!

Advocaten Q-koortsclaim

Nieuws

Staatsecretaris Dijksma wijst aansprakelijkheid van de overheid af

Geplaatst op 23 oktober 2014.

Op 2 september 2014 stelden wij de staat aansprakelijk voor de schade als gevolg van de Q-koortsepidemie. Deze week kregen wij het antwoord van staatssecretaris Dijksma. Zij wijst de aansprakelijkheid categorisch af zonder werkelijk in te gaan op onze argumenten. Het toenmalige overheidsbeleid wordt door haar veel te rooskleurig en onvolledig weergegeven. De door ons aangevoerde pijnpunten en tekortkomingen in dat beleid worden niet of nauwelijks besproken. De nadruk wordt gelegd op wat de overheid wél doet voor de slachtoffers. Dat de staat vindt dat zij hun schade zelf moeten dragen, laat de staatssecretaris echter zorgvuldig buiten beschouwing.

Hoewel de reactie ons niet heeft verrast, stelt zij toch erg teleur. Onze hoop dat de staat de slachtoffers een lange, pijnlijke en kostbare juridische procedure zou besparen, wordt hiermee de bodem in geslagen.

Bijleveldsingel 32 | 6524 AD Nijmegen | T 024 260 08 00 | F 024 360 21 50 | kvk 54667836 | Website door Masc

ShareThis Copy and Paste