Tijd voor schadevergoeding, tijd voor actie!

Samen staan we sterk!

Advocaten Q-koortsclaim

Nieuws

‘Overheid moet uit voorzorg maatregelen durven nemen bij infectieziektebestrijding’

Geplaatst op 12 december 2014.

“Veel Q-koortsgevalen hadden kunnen worden voorkomen als de rijksoverheid adequaat had ingegrepen en eerder maatregelen had genomen tegen de geiten”, zo stelde Hugo Backx, directeur van de landelijke Vereniging voor Publieke Gezondheid en Veiligheid Nederland en voormalig directeur van GGD Hart voor Brabant, enkele weken geleden in een interview met NPO Radio 1. Beluister het radiofragment (vanaf 04:30).

Afgelopen woensdag, 10 december jl., reageerde Backx nogmaals op de rol van de overheid bij de aanpak van de Q-koorts. “De Q-koorts heeft ons geleerd dat je bij infectieziektebestrijding geen afwachtende houding aan mag nemen, maar dat je als overheid uit voorzorg maatregelen moet durven nemen.” Lees hier het gehele interview met Backx.

Bijleveldsingel 32 | 6524 AD Nijmegen | T 024 260 08 00 | F 024 360 21 50 | kvk 54667836 | Website door Masc

ShareThis Copy and Paste