Tijd voor schadevergoeding, tijd voor actie!

Samen staan we sterk!

Advocaten Q-koortsclaim

Nieuws

De Staat heeft gereageerd op de dagvaarding

Geplaatst op 04 april 2016.

Op 30 maart hebben wij van de landsadvocaat de conclusie van antwoord ontvangen die is ingediend bij de rechtbank te Den Haag.

Dat is de schriftelijke reactie op de dagvaarding die wij namens zo’n 300 Q-koortsslachtoffers hebben uitgebracht. De landsadvocaat heeft er veel werk van gemaakt. Wij ontvingen een zeer uitgebreid stuk, dat met de vele bijlagen die worden overgelegd, net in twee dikke ordners past. In dat stuk worden de standpunten weerlegd die wij in de dagvaarding hebben ingenomen. Zoals verwacht, vindt de Staat dat de vordering van de Q-koortsslachtoffers volledig afgewezen moet worden.

Vanzelfsprekend zijn we de conclusie uitgebreid aan het bestuderen en zullen wij op onze beurt de standpunten van de staat weerleggen. Dat zal gebeuren tijdens de comparitie van partijen waartoe de rechtbank heeft besloten als volgende stap in de procedure. Een comparitie van partijen is een hoorzitting waarbij beide partijen verschijnen met hun advocaten. Die zitting zal in de loop van deze zomer plaatsvinden. De exacte datum is nog niet bekend.

Tijdens de comparitie bespreekt de rechter de zaak met de partijen en vraagt hij hen hun standpunten toe te lichten. Nogal eens laat de rechter doorschemeren waar hij de zwaartepunten legt in het geschil en hoe hij de bewijslast ziet. In de praktijk worden veel zaken geschikt tijdens de comparitie, maar in deze zaak ligt dat niet in de lijn der verwachting.

Wij houden u van het verdere verloop op de hoogte.

Bijleveldsingel 32 | 6524 AD Nijmegen | T 024 260 08 00 | F 024 360 21 50 | kvk 54667836 | Website door Masc

ShareThis Copy and Paste